tisdag 2 februari 2016

Middag

Måste bara dela med mej av gårdagens middag, jag blev jätte nöjd ;)
Ursprungsreceptet kommer från Jennys matblogg*, men de som känner mej vet att jag inte gillar att följa recept riktigt slaviskt, så jag gjorde lite egen variant.
Jag använde alla kryddorna som ursprungsreceptet hade, men satte även till tacokrydda eftersom jag tyckte att det var lite tamt med enbart de andra kryddorna.

Jag började med att vispa ihop smeten till pannkakan;
5 ägg
7 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt

och hällde detta sen på en plåt täckt med bakplåtspapper. (Note to self: köp hem bakplåtspapper till nästa gång som man får klippa till själv! Arken var lite för små och det klottade lite... )
Sen i ugnen på 225 grader i ca 20 min.


Sen stekte jag;
700 gram köttfärs
1/2 fin hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta

och blandade sen i;
1 msk paprikapulver
2 msk tacokrydda200 gram creme fraiche
1 msk chilisås
1 msk soja
salt & peppar

Då detta var klart silade jag allt för att få bort överflödigt fett så det inte blir så rinnigt. På med det sen på pannkakan och sen på med 3 dl riven ost. Så rullade jag ihop alltihopa (från kortsidan) och in tillbaka i ugnen.


Jag hade min 5 minuter och stängde sen av värmen så fick den stå där tills resten var klart. Sen såg den ut så här.


Som tillbehör hade vi tzatziki och sallad med körsbärstomat och gurka.


Smaklig måltid!



3 kommentarer:

  1. hej.. hittade dej då jag satt o letade efter nå stenar som jag skulle vilja ha till mitt blomland..o så har du så fina bilder..har bläddrat lite o finner ett bra recept-. nu skall det testas. Tackar..

    SvaraRadera
  2. hej.. hittade dej då jag satt o letade efter nå stenar som jag skulle vilja ha till mitt blomland..o så har du så fina bilder..har bläddrat lite o finner ett bra recept-. nu skall det testas. Tackar..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra att du gillar mina bilder! Receptet var faktiskt riktigt lyckat, så ni får säkert en smaklig måltid :) Hoppas du hittar stenarna du vill ha, och ha en trevlig helg!

      Radera