torsdag 10 juli 2014

Lunch på Seglis

I går hade jag ordnat så att några bloggare härifrån Vasa blev bjudna på lunch vid äldsta restaurangen som vi har här i Vasa. 
Wasa Segelförening ute i Vasklot. 


Seglis är beläget precis vid sjön och bjuder på en av de finaste utsikterna här i Vasa. Behöver man en paus i arbetet så rekommenderar jag varmt att åka hit på lunch, man kopplar av totalt från allt som heter stress.
Seglis restaurangverksamhet sköts i dag av ägarna till restaurang Gustav Wasa och mycket av personalen känner man därför igen därifrån.


Här tillreds maten utomhus, då vädret tillåter (vilket det verkligen gjorde i går). 


Eftersom maten tillreds allteftersom så hålls den också fräsch, och den färska fisken var helt underbar! Jag tycker så om fisk, men oftast på lunch så har den blivit för mycket tillredd då de förvaras i former ovanför vattenbad, men så var icke fallet här. I dag bjöd de på både flundra och torskrygg. Och för de som mera gillar kött så finns det även ett sådant alternativ.


 Det är ganska komiskt säkert för utomstående att se hur vi bloggare beter oss före vi börjar äta ;) Tänk er 11 personer som sitter så här :)


Seglis har de flesta lördagar fyllda med bröllop men i sommar finns det även möjliget för såna som inte råkar vara bjudna på bröllop där att komma på fest.


Terrassen var fylld då jag kom dit i går, och då hade lunchen just börjat! Bor ni i stan så rekommenderar jag er varmt att ta en cykeltur ut hit och äta något gott och dricka något kallt. Endera dagtid under lunchen eller sen kvällstid då de även har à la carte.

Har ni varit på Seglis tidigare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar