måndag 2 maj 2016

1a maj och egen guacamole

Vi firade mera 1a maj hemma hos oss  (då jag var barn) än valborg. Sedan jag flyttade hemifrån har vapen börjat firas mera och 1a maj har då kommit lite i skym-undan... Men i och med att vi fått barn så börjar 1a maj komma igen:)
Vädret visade sig från sin bästa sida i går och vi var ute nästan hela dagen.Jag och dottern var ensamma hemma mitt i dagen och då passade vi på att plantera alla lökväxter jag köpt som inte ännu kommit i jorden ;) Dahlior, en lilja och fyra påsar Allium lökar jag köpte från mässan. MEN undrar hur man kommer i kontakt med de som sålde Allium lökarna till mej, för vi fick plantera tre stora krukor med mögliga lökar :( Det var typ 1/6 av lökarna som inte var mögliga, om ens det... Men eftersom jag har sett fram emot att se dem växa så fick de mögliga egna krukor så får vi se om nån tar sej! Vi använde torv och jord blandat (N satte med grus i sina planteringar också) och så gödde jag med benmjöl. Sen då de börjat växa får de nog också annan gödsel. Under tiden som vi gjorde detta så hade vi på en låt på repeat som vi båda tycker om och som passade så bra!

Lyssna gärna här:


På vappen gjorde vi tortillas och med det egen guacamole. Vet ni att i den som ofta köps i butiken innehåller typ 2% avocado? Jag har aldrig varit någon avocado vän, men vi köpte en i butiken och jag gjorde egen guacamole, och det var faktiskt supergott! Om ni vill testa på samma så gör så här:

Dela en mogen avocoado och gröp ur ena halvan i en skål, ta en halv burk creme fraiche och mosa avocadon och blanda. Salta och peppra efter behag. Färdigt!


Ha en fin måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar