måndag 9 april 2018

CellReset's första vecka avklarad

Nåja, första veckan är avklarad. Så mycket jag lärt mig om kroppen! Och så mycket den får utstå då vi inte vet, eller bryr oss, om hur den mår.

Ketos för det första. Jag hade ingen aning om vad det var. Visst, jag hade hört om det, men inte behövt läsa in mej på ämnet eftersom jag haft för mej att det är för dem som tränar eller som försöker gå ner i vikt. Men icke. Vid ketos börjar kroppen jobba annorlunda än vad den är van vid. Och jag märkte av detta främst tredje och fjärde dagen då jag blev lite handlingsförlamad... Inte hela dagarna förstås men jag kunde sitta och stirra rakt fram och inte komma mej för någonting.
För andra personer som genomgår ketos så kan andedräkten vara värst. Och huvudvärken. Som tur är så hade jag inga såna problem!

Så det som jag gjort denna vecka är att jag ätit enbart proteiner. Jag har alltså uteslutit salt, socker, mjölkprodukter, gluten, alkohol och mycket annat. Eftersom jag redan från tidigare uteslutit flera av dessa, så var det inget större problem. Förutom kanske då jag varit på mässa hela helgen och det skulle ha suttit fint med ett vin-glas då jag kom hem och fick sätta mej i soffan ;) Men annars har det gått förvånansvärt bra!

Från i morgon börjar jag sätta till grönsaker och frukt-och då ska energin komma tillbaka-och det med besked! Så jag väntar på det. Verkligen. Det är tungt att inte ha energi.


Torsk har jag ätit mycket av i veckan. Stekt i smör (utan tillsatt salt) och med mycket dill, vitpeppar och ibland lite chili. Mums! Rekommenderas verkligen! Men se upp så du inte steker den för mycket för då blir den bara torr och tråkig. Den ska bara just ände färg inuti, då är den perfekt. Så absolut inte nå 10 minuter, inte ens 5. 

Kanske jag kan uppdatera lite oftare nu då/om energin börjar infinna sig igen!

Det är så olika mellan alla personer hur man reagerar vid ketos. Så om detta är något ni blivit nyfikna på, men blir avskräckta av då jag förklarar mina symptom-så behöver det inte alls vara samma för er. Det är troligtvis inte det heller.

Ha en fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar