onsdag 3 september 2014

Vår terrass av marksten

Vi avviker från mängden och gör vår terrass av marksten. Av svenska Benders marksten.
Jag tycker så mycket om deras urval och det finns så många olika former och färger att välja mellan.

Fick önskemål om att visa hur arbetet här har framskridit, så här kommer nu lite bilder fast terrassen inte är helt klar ännu :)

Självklart har vi ju planerat denna själva och utformningen ändrar lite varteftersom;) Det är en av fördelarna när man gör arbetet själva (eller då mannen gör det), att man kan ändra lite på ursprungstanken.

Här är bilder på hur det såg ut här på bakgården i början av sommaren. Bara grus och sand.Det är jätte mycket arbete före man kan börja sätta plattorna. Och förstås så gjordes ju allt det då det var som varmast på sommaren. Så jag gissar på att jobbet gjordes då det var ca 40 grader. Och vindstilla.Här har vi hunnit ganska långt redan, och har både delar av muren, trappsteg och plattor på plats. 


Vi ville ha en badtunna på gården och kom fram till att praktiskt sett så skulle det passa att ha den på terrassen. Så vi köpte en som kan byggas in och som klarar av trycket som det innebär att ha den nerfälld i en terrass med grus under. De vanliga tunnorna klarar inte trycket lika bra-men eftersom den här har indelningar så är den kraftigare.
Här har C isolerat tunnan och har lite hjälp med att ta bort det som är överflödigt :)

Fast allt inte är färdigt runt om så måste ju tunnan vara i användning och prövas :)


Vi börjar vara ganska långt på gång nu redan, och vi är säkra på att vi kommer att bli väldigt nöjda sen då allt är klart.


Nu väntar vi bara på att de sista stenarna ska anlända från Sverige så att vi får göra klart ännu medan C hinner!Återkommer med mera bilder om vi hinner få klart före vintern :)
Vad tror ni?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar